carema

Jag såg ett avsnitt av Dokument Inifrån på SVT i helgen där dom pratade om Carema äldreboenden, där det framkom att cheferna har hasslat en massa med pengar, inte haft tillräckligt med personal, de boende har fått ligga i sängen med liggsår, blöjor som inte blivit bytta på grund av att personalen varit ensamen på avdelningen och en massa hemska saker. När jag jobbade på Carema här i Högdalen så var det ofta precis så som uskorna i programmet beskriver det. Jag var själv många gånger och fick be de boende att vänta tills vi var två personal, jag fick låna blöjor och handskar i andra boendes rum...

Och nu idag på nyheterna berättar dom att Carema äldreboenden sedan i sommras infört att man ska väga de boendes blöjor så att man utnyttjar hela blöjans kapacitet, vilket är bullshit! Vem vill sitta i flera timmar med en nedkissad blöja? Och informationschefen jämförde det med en bebis blöja, att man minsann inte byter förrän den är helt full. Jag blir så arg när jag hör sånt här, är det ett värdigt liv?

Om någon i äldre del av släkten funderar på att flytta in på något äldreboende så ska jag se till att dom INTE flyttar in till något av Caremas äldreboenden.


<

 

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer