recept

Nu är både müslin och brödet klara! La ut en bild på instagram och tänkte att jag skulle skriva recepten här om någon vill ha dom. Brödreceptet är Tennes från jobbet och müslin har jag komponerat ihop helt själv (med lite inspiration från internet) Det är inte bra för känsliga magar haha, sjukt mycket fibrer och sånt!

Brödet:

  • 10 dl 4-sädesslag (mjöl)
  • 4 dl rågmjöl eller dinkelmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 påse brödkryddor
  • valfri mängd pumpakärnor, linfrön, physsiliumfrön eller vad man nu gillar
  • 5-10 dl filmjölk (smeten ska bli rätt kladdig)
  • 2 dl brödsirap
  • salt
  • torkad frukt, lingon, nötter, släng i det du gillar!

Blanda alla torra ingredienser noga (så bakpulvret och bikarbonaten fördelas jämnt), häll på filen och sirapen och blanda runt. Ta så mycket fil att smeten blir kladdig, sen fördelar du den i två avlånga brödformar (som ska vara smörade) och stoppa i ugnen på 175 grader i 40-60 minuter. Busenkelt!

Müslin:

  • Fiberhavregryn
  • kokos
  • linfrön
  • pumpakärnor
  • physsilliumfrön
  • chiafrön (finns på hälsokostaffären och vissa mataffärer)
  • torkad frukt, lingon
  • hasselnötter, valnötter
  • rågkross
  • äggvitor
  • flytande honung
  • kanel

Ta rätt mycket havregryn och sen är det bara att köra på med resten av ingredienserna, det man tycker är gott tar man mer av! För att få müslin att hålla ihop istället för att bara vara torr så tar man äggvitor. Blanda ihop allt i en bunke, det ska inte vara rinnigt utan mer kladdigt. Strö ut i en långpanna och ringa över en massa honung. Plåten ska vara i mitten av ugnen i ca 30 minuter på 200 grader. Rör om ungefär var 5e minut så att müslin rostas jämnt. Förvara i en glasburk!



          

   
                                      
  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

Guest
,
Om man ändå var såhär duktig! Blev väldigt sugen på att baka nu måste jag säga.