Receptet på bullarna

äppelpaj

Som jag skrev i förra inlägget så kommer här receptet på gårdagens smarriga bullar, det är taget från Lindas Bakskola, hittar nästan alla mina recept därifrån 😊

Saffransfloursockerbullar med smörkrämsfyllning

Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Deg
½ g saffran + 1 tsk strösocker
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
3 ägg
225 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl
Dekorering
1 ägg

GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 30 små högar på en tallrik och ställ den i frysen i ca 1 tim.
2. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i aluminiumformar ställda på en plåt (vanliga pappersformar funkar också).
4. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på ett galler.
7. Pudra florsocker över bullarna.

Tanken är att dom ska se ut såhär:

Men mina blev lixom för stora så dom vällde ut över halva plåten 😅 så nästa gång ska jag göra fler än 30, ibland kommer man på sånt efteråt att det faktiskt står CIRKA 30 bullar i receptet, men dom blev väldigt goda iaf 😊

  • äppelpaj
  • 85 visningar
  • Nära Visby

Gillar

Kommentarer